• home
 • video
 • pas verschenen

  Record: 60.739 toeschouwers wonen vrouwenduel Atletico-Barcelona bij

  Barcelona won met 0-2 en nadert tot op 3 punten van leider Atletico.

  Vrouwenvoetbal wordt steeds populairder in Spanje: liefst 60.739 voetbalfans zakten vandaag af naar Wanda Metropolitano voor de clash tussen de vrouwenteams van Atletico Madrid en FC Barcelona. Dat aantal is meteen goed voor een record in het clubvoetbal. 

  Het vorige record dateerde van januari, toen 48.121 toeschouwers getuige waren van Athletic Bilbao-Atletico Madrid in de Copa de la Reina. Dat record werd vanmiddag verpulverd: 60.739 mensen bekeken de match tussen competitieleider Atletico Madrid en FC Barcelona in het stadion.

   

  Het gaat om een record in het clubvoetbal. In 1999 waren er in de Rose Bowl in Pasadena (Californie) 90.186 toeschouwers bij de finale van het WK tussen de Verenigde Staten en China.

  Tweets over de recordmatch: