• home
 • video
 • pas verschenen

  De Gendt sprokkelt "pint" voor de bergtrui: "Er is er al eentje binnen"

  Het avondmaal van Thomas De Gendt.

  Thomas De Gendt stelde vandaag zijn eindzege in het bergklassement van Parijs-Nice veilig. De liveticker van de Franse rittenkoers beschreef hoe De Gendt in de slotrit punten sprokkelde, maar had het na een tikfoutje over "een pint" in plaats van een punt.

  "One pint down already"

  Thomas De Gendt reageerde vanavond gevat met een foto van een glas bier dat hij al soldaat had gemaakt. 

  "Probeerde in het slot al wat te recupereren"

  "Ik moest maar één renner in het oog houden en dat maakte de wedstrijd net iets makkelijker. Alessandro De Marchi maakte deel uit van de grote kopgroep, maar uiteindelijk leverde hij geen felle strijd meer", vertelde Thomas De Gendt over zijn strijd om de bergtrui, zijn derde eindzege al in deze rittenkoers.

   

  "Het werd een sprint richting de voet van de eerste beklimming. Ik begon in een vrij goede positie en toen had ik nog een zestal kilometer de tijd om op te schuiven, wat me ook is gelukt. Toen ik daar de volle buit nam, moest er al veel gebeuren om de trui nog uit handen te geven."     

   

  "Ik had nog graag geprobeerd om voor de ritzege te strijden, maar mijn benen voelden, vooral door de rit van zaterdag, al vrij zwaar aan. Mijn mentale finish lag vandaag op de top van de derde helling. De vierde beklimming was net iets te lastig voor mij. Toen besloot ik om in de mate van het mogelijke al wat te recupereren, met het oog op de vele koersen die er voor mij nog aankomen."