• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Er zijn nog zekerheden: Griekse topper afgebroken na rellen

  Het Griekse voetbal gaat al jaren gebukt onder geweld van hooligans.

  Voetbal is een feest, maar in Griekenland gaat die vlieger niet altijd op. De match tussen Panathinaikos en Olympiakos Piraeus werd na 70 minuten gestaakt na hevige rellen in en buiten het stadion. 

  Bij de topper Panathinaikos-Olympiakos waren geen bezoekende fans aanwezig, maar het was voortdurend onrustig in het stadion. In de eerste helft legde scheidsrechter Marco Fritz de wedstrijd stil nadat hooligans van de tribunes waren gekomen en de bank van Olympiakos aangevallen hadden.

   

  De wedstrijd werd hervat, maar buiten de stadionmuren geraakten relschoppers slaags met de politie. De agenten zetten traangas in, maar het goedje was het stadion binnengewaaid. Veel toeschouwers vluchtten het veld op, waarn de wedstrijd werd stilgelegd en uiteindelijk werd gestaakt.

   

  Olympiakos stond op dat moment met 0-1 op voorsprong en zal wellicht een 0-3-zege voor de groene tafel krijgen. Panathinaikos riskeert een puntenaftrek van zes punten.

  Ambras in de klas: