• home
 • video
 • pas verschenen

  "Gent gaat naar STVV om te winnen, niet om te speculeren op een gelijkspel"

  AA Gent reist vol vertrouwen naar STVV.

  AA Gent heeft zondagavond aan een punt genoeg om als 6e en laatste club door te stromen naar POI. STVV is het laatste obstakel dat uit de weg geruimd moet worden. De Gentenaars hebben er alvast alle vertrouwen in dat het goed komt.

  Gent-coach Jess Thorup denkt er niet aan dat het zondag op Stayen nog verkeerd kan aflopen. Gent verdedigt er zijn 6e plaats. Het heeft 47 punten.

   

  Dat zijn er evenveel als STVV, dat 7e staat met 2 matchen minder gewonnen. Alleen STVV kan Gent, met een overwinning, nog uit POI houden.

   

  Thorup: "Sinds januari hebben we in 8 competitiematchen 16 punten gehaald. Dat is een gemiddelde van 2 punten per match. Daarmee sta je normaal altijd bovenaan in het klassement."

   

  "Ik zie een team met vertrouwen, een team dat voortgebouwd heeft op alles waaraan we de voorbije maanden gewerkt hebben."

   

  "Onze laatste 3 overwinningen hebben ons een boost gegeven en een "winning mentality". Naast het feit dat we alles in eigen handen hebben, is dat wat ik meeneem van de voorbije weken."

   

  "Of ik rekening houd met POII? Ik denk alleen aan POI. We voelen ons goed. Een paar weken geleden gaven niet veel mensen ons nog een kans, maar kijk waar we nu staan. Onze mentale weerbaarheid kan ook op STVV een grote rol spelen."

  Thorup blikt vooruit:

  Odjidja: "We gaan om te winnen"

  Ook Vadis Odjidja, een van de sterkhouders in het team van Thorup, ziet het helemaal zitten. Ook op een ondergrond die de meeste teams niet gewend zijn. 

   

  "Het kunstgrasveld van STVV? Het is wat het is. Daar kunnen we niks aan veranderen. We hebben er al gespeeld, het mag dus geen excuus zijn."

   

  "Zaterdag trainen we in Sint-Truiden, zodat we wat gevoel krijgen op die grasmat. Want enkel de opwarming net voor de wedstrijd is wat weinig."

   

  Gent hoeft niet te winnen, dat is een voordeel.

   

  Odjidja: "Dat is zo, maar onze coach pakt elke wedstrijd aan om wél te winnen. Dat zie je aan de veldbezetting. Dat zal ook in Sint-Truiden niet anders zijn. We gaan om te winnen en niet om te speculeren op een gelijkspel."

  Odjidja vrijdag op de persbabbel: