• home
 • video
 • pas verschenen

  "Natuurlijk speelt KV Mechelen volgend seizoen in 1A, waarom niet?"

  Johan Timmermans stormde mee het veld op.

  KV Mechelen heeft zich via de promotiefinale verzekerd van een ticket voor 1A, maar het onderzoek naar matchfixing van het bondsparket kan nog roet in het eten strooien. "Geruchten zijn geruchten", is ex-voorzitter Johan Timmermans zeker van zijn stuk.

  Voorzitter Johan Timmermans zette na de hetze rond het matchfixingschandaal een stapje opzij bij KV Mechelen, maar hij volgt de club wel nog op de voet. Hij keek dan ook met veel plezier hoe KV Mechelen zich weer naar de hoogste klasse loodste in de promotiefinale tegen Beerschot Wilrijk. 

   

  "Ik voel me bijna euforisch", zei hij na het laatste fluitsignaal. "Mechelen heeft een statement gemaakt na een moeilijk seizoen. Er hebben ons sinds oktober heel wat dingen achtervolgd en heel wat media beschuldigen ons van bepaalde zaken."

   

  "Er staat een stevig geheel. We zullen zeker van ons laten spreken in 1A. Natuurlijk spelen we volgend seizoen in de hoogste klasse. Ik zie niet goed in waarom niet. We zijn kampioen en gaan dus naar 1A."

   

  De ex-voorzitter vreest dus geen bestraffing. "Geruchten zijn geruchten. Ik begeef me niet op dat pad. Als ik me baseer op wat ik gehoord heb van de andere bestuursleden, dan zeg ik: we gaan naar 1A."

  Vrancken: "Sportief gedaan wat we moesten doen"

  Ook KV Mechelen-coach Wouter Vrancken was in de wolken. "Dit maakt je gelukkig", zei hij. "We halen het verdiend. Je kan niet verwachten dat zo'n wedstrijd perfect verloopt, dus ik heb enkel lof voor mijn spelers."

   

  "We hebben sportief gedaan wat we moesten doen. We waren enkel bezig met wat moest gebeuren op de groene mat. Op basis van alle cijfers zijn we verdiend kampioen."

   

  Dat gaf ook Beerschot Wilrijk-coach Stijn Vreven ridderlijk toe. "Ik moet KV Mechelen feliciteren. Ze hebben de titel zeker niet gestolen op basis van het hele seizoen. Maar deze wedstrijd verdienen ze niet om te winnen."

   

  "De domme rode kaart van Noubissi heeft ons iets gekost. Maar ik zal de spelers niets verwijten. We hebben onze huid duur verkocht en hebben onze voet naast KV Mechelen gezet."

  Losada: "Dit doet ongelooflijk veel pijn"