• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Brys: "Je zult me niet dronken zien of op een tafel zien springen"

  Marc Brys zal geen gekke dingen doen als STVV Play-off I haalt.

  Marc Brys zal geen gekke dingen doen als STVV Play-off I haalt.

  STVV en AA Gent maken zondag onder elkaar uit wie het laatste ticket voor Play-off I pakt. Gent heeft genoeg aan een gelijkspel, thuisploeg STVV moet winnen. "Het wordt moeilijk, maar dat maakt het ook spannend en uitdagend", zegt STVV-coach Marc Brys.

  STVV verspeelde vorig weekend nog 2 kostbare punten met het oog op Play-off I na een gelijkspel in Moeskroen. "Dat resultaat was ontgoochelend. We hadden verdiend te winnen. We hebben begin deze week nog even nagekaart over die wedstrijd en het dan snel afgesloten", vertelt Marc Brys.

   

  "Ik heb deze week geprobeerd om de spelers wat uit hun comfortzone te halen en ze wat te triggeren om te zien hoe het met de mentaliteit zat. De spelers hebben onder meer de jeugd getraind en een ziekenhuis bezocht. We zijn wat buitengekomen en hebben geprobeerd de mensen te enthousiasmeren om zondag te komen. Pas de laatste 3 dagen hebben we het accent op de wedstrijd tegen AA Gent gelegd."

  Marc Brys baalt na het gelijkspel op Moeskroen.

  Marc Brys baalt na het gelijkspel op Moeskroen.

  "Altijd uitgegaan van positief voetbal"

  Waarom zou STVV die plaats in Play-off I verdienen? "We hebben er het hele seizoen rondgehangen en we zijn altijd uitgegaan van positief voetbal", vindt Brys. "De punten die we gepakt hebben, waren grotendeels verdiend. Dat maakt dat je recht hebt op PO I."

   

  "Als ik nu terugkijk op het parcours, zie ik dat we begonnen met 4 draws en een nederlaag op Standard. Allemaal een beetje onterecht, al kun je dat op dat moment niet verkopen. Maar als we Play-off I niet halen, hebben we het daar laten liggen."

  "We zullen vooral mentale weerbaarheid moeten tonen"

  In de Beker van België kwam AA Gent winnen op het veld van STVV. Geeft dat zondag een mentaal voordeel aan de bezoekers? "Die bekerwedstrijd is al lang geleden. Beide teams zijn sindsdien geëvolueerd. Dat was een andere wedstrijd", zegt Brys.

   

  "AA Gent is wel een heel goed team. Ze hebben een heel ruime kern met veel spelers die een match kunnen beslissen. Gent heeft een mooi parcours afgelegd en ze staan daar niet voor niks. Het wordt moeilijk, maar dat maakt het ook spannend en uitdagend. We zijn niet bezig met wat ze bij Gent denken. We proberen gewoon zelf te winnen."

  Als we het halen, zul je me niet dronken zien of op een tafel zien springen. Ik heb wat hoogtevrees.

  Marc Brys

  "Het ideale scenario? 3-0 na tien minuten (lacht). Neen, een scenario kun je niet plannen. Dat hangt af van heel veel kleine factoren. Er zijn wel een aantal scenario's uitgesproken, wat we moeten doen bij een voorsprong of een achterstand. Het zal er vooral op aankomen om mentale weerbaarheid te tonen."


  "Als we het halen? Je zult me zeker niet dronken zien of op een tafel zien springen. Ik heb een beetje hoogtevrees. Maar ik zal wel heel blij zijn. Ik weet wat iedereen er voor gedaan heeft. We zullen misschien wel een ingetogen dansje doen."