Wie treedt in de voetsporen van Boeckenberg in het zaalkorfbal?

  Kwik

  Kwik (in het zwart-geel) is de favoriet.

  0 / 0

  4 ploegen strijden de komende 2 weekends om de landstitel in het zaalkorfbal. We krijgen sowieso een "nieuwe" kampioen, want Boeckenberg, de titelverdediger, kon zich niet plaatsen voor de kruisfinales. De wedstrijden worden gespeeld in de Sport Vlaanderen-hal in Herentals en zijn live te volgen via livestream op sporza.be.

  Het meest opmerkelijke nieuws is dat de uittredende kampioen, Boeckenberg, er niet bij is in de kruisfinales. Dat is nooit eerder gebeurd. Boeckenberg, een club uit Deurne, domineerde het Belgische korfbal de voorbije twaalf jaar, met 9 zaaltitels, 5 veldtitels en 6 bekers. Dit seizoen liep het echter compleet mis: Boeckenberg won maar 5 van zijn 14 competitiematchen en eindigde daardoor in de reguliere competitie pas als 6e (op 8 teams).

   

  De top 4 speelt de kruisfinales. Nummer 1 van de reguliere competitie speelt zijn kruisfinale tegen nummer 4. De nummers 2 en 3 ontmoeten elkaar in de andere kruisfinale. De twee winnaars spelen daarna voor de titel. De grote favoriet is Kwik uit Merksem. Het domineerde de reguliere competitie van begin tot eind.

   

  Kwik heeft de voorbije jaren stelselmatig stappen vooruit gezet. Het bereikte vorig jaar voor het eerst sinds lang de kruisfinales en werd de voorbije twee seizoenen kampioen in het veld. Met Jurgen Frensch beschikt Kwik bovendien over een meester-tacticus als coach. De laatste zaaltitel van Kwik dateert uit… 1981.

   

  De tegenstander van Kwik is AKC/Luma dat slechts ternauwernood zijn plek in de kruisfinales afdwong. Het moest er tot op de laatste speeldag voor knokken. Het is wél de meest ervaren ploeg. Het speelde vorig jaar de finale, is de kampioen van 2017 en heeft met Jari Hardies en Shiara Driesen de Speler en Speelster van het Jaar in de gelederen.

  Haalt Borgerhout/GW (in het rood) de finale?

  Voorwaarts en Borgerhout/GW aan elkaar gewaagd

  De 2e kruisfinale is totaal onvoorspelbaar. Voorwaarts en Borgerhout/Groen-Wit zijn aan elkaar gewaagd. In de reguliere competitie waren de onderlinge duels zeer spannend en won elk team één keer. Voor beide teams zou een landstitel een vrij unieke ervaring zijn. Voorwaarts veroverde tot nu toe één landstitel, in 1971; voor Borgerhout/GW zou het de eerste titel zijn sinds 1993.

  Programma kruisfinales

  halve finales Kwik AKC/Luma 18-14
    Voorwaarts Borgerhout/GW 11-16
  finale Kwik Borgerhout/GW zat 23/03 20u

  Alle wedstrijden zijn met livestream te volgen op sporza.be, in samenwerking met Sportbeat.