• home
 • video
 • pas verschenen

  Wie ontneemt Hamilton zijn 6e titel? "Ik voel me noch jager, noch opgejaagd"

  Sebastian Vettel

  Vettel heeft met Leclerc een nieuwe ploegmaat bij Ferrari.

  Zondag landt in Australië het Formule 1-circus voor de start van het nieuwe seizoen. De vraag die iedereen zich stelt: wie steekt een stokje tussen de zesde wereldtitel voor Lewis Hamilton?

  Vettel: "Straks rijden we hopelijk voor de eerste plek"

  Geen Stoffel Vandoorne meer op het F1-circuit het komende seizoen. Onze landgenoot verloor zijn zitje bij McLaren en focust zich momenteel volop op de elektrische variant. 

   

  Wel opnieuw van de partij en op zoek naar zijn zesde wereldtitel: Lewis Hamilton. "Er zijn 21 Grote Prijzen en je kan je echt geen slecht weekend veroorloven", blikt de Britse Mercedes-rijder vooruit. "Je moet er elk weekend staan als je dit kampioenschap wil winnen. Het ligt allemaal zo dicht bij elkaar."

   

  Eén van de grote uitdagers van de vijfvoudige wereldkampioen komt uit het Ferrari-kamp. Sebastian Vettel heeft met Leclerc een nieuwe naam in het team, wat weleens een "serieuze pain in the ass zou kunnen zijn", klonk het bij Sammy Neyrinck in onze uitgebreide Formule1-vooruitblik. De Duitser blijft er rustig bij.


  "We zijn allemaal jagers en we worden allemaal opgejaagd. Nu heeft iedereen nul punten, dus ik voel me noch jager, noch opgejaagd. Maar straks rijden we hopelijk voor de eerste plaats. Dat is het doel."

  Vettel & Leclerc

  Het nieuwe Ferrari-duo Leclerc-Vettel.

  Verstappen: "Integreren nieuwe motor was geen probleem"

  Bij Red Bull - en in de lage landen - rekenen ze dan weer volop op halve Belg Max Verstappen, die een nieuwe Honda-motor in zijn bolide kreeg.

   

  "Ik ben heel blij met de manier waarop iedereen samengewerkt heeft. Dat vind ik ook heel belangrijk. Dat is een goed begin. Het integreren van de nieuwe motor in het chassis leek niet voor problemen te zorgen. Daar ben ik heel tevreden mee."

  Herbekijk de F1-vooruitblik uit het middagjournaal