• home
 • video
 • pas verschenen

  Charline Van Snick toont topconditie met brons op grand slam in Rusland

  Charline Van Snick

  Het tweede toernooi van het jaar voor Van Snick was meteen goed voor brons.

  Charline Van Snick (-52 kg) heeft de bronzen medaille veroverd in de klasse tot 52 kg op de grand slam van Rusland in Ekaterinburg. Het nummer 6 op de ranking versloeg in de beslissende kamp de Portugese Joana Ramos (IJF-22) met een wurggreep.

  Net zoals in de drie kampen eerder op de dag demonstreerde Van Snick tegen de Portugese dat zij conditioneel op topniveau staat. na 2,5 jaar aanpassen aan haar nieuwe gewichtscategorie, moet ze in staat worden geacht  op de European Games van eind juni in de Wit-Russische hoofdstad Minsk een eerste EK-medaille te veroveren bij de -52 kg.

   

  In het gevecht voor brons tegen de 37-jarige Ramos nam Van Snick meteen initiatief en na twee mislukte aanvallen was het bij de derde raak. Ze nam, net zoals in de kwartfinale tegen de Russin DariaBobrikova (IJF-71), haar tegenstreefster op een perfecte manier in een wurggreep.

   

  Voor Van Snick levert haar tweede toernooi van het jaar dus al meteen een eerste medaille op. Zaterdag treden in Ekaterinburg drie Belgen aan: Gabriëlla Willems (-70 kg), Matthias Casse en Sami Chouchi (beiden -81 kg).