• home
 • video
 • pas verschenen

  Gent-coach Thorup: "Het zal een mentaal spelletje worden tegen STVV"

  Jess Thorup.

  Jess Thorup deze week op training.

  Zondag is het erop of eronder. Na een wisselvallig seizoen heeft AA Gent zijn lot op Stayen in eigen handen. Met een gelijkspel of een zege tegen STVV mag het aan de slag in Play-off I. "We hebben vertrouwen en die winnaarsmentaliteit is belangrijk voor zo'n cruciale match."

  AA Gent en Sint-Truiden vechten zondagavond vanaf 18u voor het laatste kaartje voor Play-off I. Gent en STVV tellen allebei 47 punten, maar Gent heeft door het aantal gewonnen matchen een streepje voor.

   

  "Hoe ons gevoel is? Vrij goed", blikt AA Gent-coach Jess Thorup vooruit. "Enkele weken geleden geloofden niet veel mensen dat dit scenario nog mogelijk was. We pakken na de winterstop 16 punten in 8 matchen. Dat is toch vrij goed."

   

  "De jongste weken wonnen we drie keer op een rij en we hebben dus vertrouwen. Die winnaarsmentaliteit is belangrijk voor zo'n cruciale match, waar het mentale aspect een grote impact kan hebben op de wedstrijd. We zijn voorbereid en kijken er naar uit."

   

  Kon Thorup deze week de stressfactor beheersen? "Iedereen beseft het belang van deze match, maar we hadden na de match tegen Oostende afgesproken dat we een normale week zouden hebben. We hebben gedaan wat we altijd doen."

   

  "Wat voor match het zondag zal zijn? Deze wedstrijd zal een mentaal spelletje worden waarin veel kan gebeuren. Je moet met die veranderingen kunnen omgaan. We hebben maar één focus: het veld opstappen en proberen te winnen. Daar zijn we goed in en dat willen we zondag doen."