• home
 • video
 • pas verschenen

  Hamilton oefent met snelste chrono's, Verstappen mee in zijn zog

  Lewis Hamilton

  Het vizier van titelverdediger Lewis Hamilton staat meteen op scherp.

  Voorlopig niets nieuws onder de zon in de Formule 1. Lewis Hamilton is het eerste raceweekend begonnen met de scherpste tijden. Max Verstappen tankte dan weer vertrouwen met de nieuwe Honda onder zijn motorkap.

  De eerste oefenritten van het seizoen

  Dit weekend gaat in Australië het Formule 1-seizoen weer van start. Vandaag stonden in Melbourne de eerste oefenritten op het programma. Het zal u niet verbazen dat Lewis Hamilton twee keer de snelste chrono neerzette.

   

  In de eerste trainingsessie draaide de titelverdediger 26 rondjes met zijn Mercedes. Daarin reed hij een keer 1'23"599. Sebastian Vettel volgde in zijn Ferrari op slechts 38 duizendsten. Zijn nieuwe ploegmaat Charles Leclerc deed het een keer in 1'23"673.

   

  Max Verstappen scheurde met zijn Red Bull naar de 4e tijd: 1'23"792. Een opsteker met de nieuwe Honda onder de motorkap van zijn Red Bull.

   

  In de tweede oefensessie reed de Nederlander de Japanse krachtbron naar de 3e chrono (1'23"400). Lewis Hamilton zette de puntjes op de i. De titelverdediger joeg zijn Zilverpijl naar een scherpe 1'22"600. Ploegmaat Valtteri Bottas volgde in zijn zog met 1'22"648.

  Max Verstappen

  Max Verstappen in actie in zijn Red Bull-Honda.

  De chrono's van de eerste oefensessies:

  Zaterdag kwalificaties om 7u, zondag de GP om 6.10u

  Te veel conclusies mogen we niet trekken uit de chrono's van de vrije trainingen. Teams sleutelen vaak nog aan de afstellingen en gebruiken de trainingen ook om de banden uit te testen of pitstops in te oefenen.

   

  Morgenochtend om 7u krijgt u een beter zicht op de krachtsverhoudingen. Dan staan in Albert Park de eerste kwalificaties van het nieuwe seizoen op het programma. De Grote Prijs van Australië gaat zondag om 6.10u onze tijd van start.