• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Loting CL: Ajax ontmoet Juventus, Manchesters ontlopen elkaar

  De volledige loting van de kwartfinales van de Champions League.

  In Nyon (Zwitserland) is vandaag geloot voor de kwartfinales van de Champions League en het verdere vervolg van het toernooi. Stadsgenoten Manchester City en Manchester United kunnen elkaar ten vroegste in de finale treffen. Ajax krijgt met Juventus opnieuw een klepper.

  Messi vs Ronaldo in de finale?

  Ex-Inter-doelman Julio Cesar, die de CL won in 2010, toverde als eerste team Ajax uit de bokaal met de acht balletjes. Meteen daarna kwam Italiaans kampioen Juventus. De Nederlanders krijgen na Real Madrid dus opnieuw een zware noot om te kraken.

   

  Liverpool en Manchester City, titelconcurrenten in de Premier League, ontlopen elkaar netjes. Liverpool speelt tegen FC Porto, City krijgt met Tottenham een reeksgenoot uit Engeland. FC Barcelona - Manchester United is de laatste affiche.

   

  Barcelona had het geluk nog wat aan zijn zijde. De Catalaanse topclub kwam als eerste uit de bus, maar omdat City en United niet op dezelfde dag hun thuiswedstrijd mogen afwerken, speelt United eerst thuis en daarna uit.

   

  Na de loting voor de kwartfinales volgde meteen ook die voor de halve finales. Die zien er als volgt uit: Tottenham/Manchester City - Ajax/Juventus en Manchester United/Barcelona - Liverpool/Porto. Een finale tussen Cristiano Ronaldo en Lionel Messi behoort dus tot de mogelijkheden, net als een Manchester-derby.

   

  De finale wordt op 1 juni in het Estadio Metropolitano, de thuishaven van Atletico Madrid, afgewerkt.

  loting halve finales Champions League
  Tottenham - Manchester City Ajax -J uventus
  FC Barcelona - Manchester United Liverpool - FC Porto
  * de heenwedstrijden worden gespeeld op 30 april en 1 mei, een week later volgen de terugwedstrijden