• home
 • video
 • pas verschenen

  Jonge Noor maakt het Goffin knap lastig, Mertens naar finale in dubbelspel

  Goffin speelt voor het eerst in 4,5 jaar nog eens een Challengertoernooi.

  David Goffin (ATP-21) heeft ook zijn tweede wedstrijd op het Challengertoernooi van Phoenix gewonnen. Onze landgenoot versloeg de Noor Csper Ruud (ATP-94) na twee tiebreaks.  

  Goffin langer dan 2 uur op de baan

  De 28-jarige Goffin is wat op zoek naar zichzelf dit seizoen. In Phoenix wil de hoogstgeplaatste Belg op de ATP-ranking het nodige vertrouwen tanken richting Roland Garros en Wimbledon.

   

  De jonge Noor Casper Ruud bleek in de achtste finales geen hapklare brok voor Goffin, het eerste reekshoofd in Arizona. Na meer dan twee uur zwoegen haalde Goffin het na twee tiebreaks. In de volgende ronde wacht de Italiaan Salvatore Caruso (ATP-168).

  Mertens tegen Fed Cup-winnaars in dubbelfinale

  BNP Paribas Open

  Gabriela Dabrowski Xu Yifan 
  set
  Elise Mertens Aryna Sabalenka 
  2
  1
  6
  6
  5
  2
  7
  7

  In het enkelspel raakte Elise Mertens (WTA-16) niet verder dan de vierde ronde in het toptoernooi van Indian Wells. Aan de zijde van de Wit-Russische Aryna Sabalenka gaat het beter in het dubbelspel.

   

  Mertens en Sabalenka plaatsten zich vannacht voor de finale. Vooral in de eerste set was het tweetal duidelijk sterker dan Dabrowski en Yifan.

   

  In de finale nemen Mertens en Sabalenka het op tegen de Tsjechen Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova, de eerste reekshoofden en vorig seizoen winnaars van het dubbelspel op Roland Garros en Wimbledon. Met Tsjechië won het duo ook de Fed Cup.