• home
 • video
 • pas verschenen

  D'hoore breekt sleutelbeen en mag streep trekken door voorjaar

  Jolien D'hoore

  Het voorjaar van Jolien D'hoore is al voorbij voor het goed en wel is begonnen.

  Het wegseizoen is dramatisch begonnen voor Jolien D'hoore. In de Drentse Acht brak ze haar sleutelbeen. "Ik word morgen al geopereerd. Hard om dit te moeten slikken, met al die mooie koersen in het verschiet."

  Jolien D'hoore had gehoopt bij haar nieuwe ploeg, topteam Boels-Dolmans, een stap vooruit te kunnen zetten in de voorjaarskoersen. De Drentse Acht van Westerveld was nog maar haar 2e wegkoers van het seizoen, omdat deel 1 van haar jaar in het teken stond van het WK baanwielrennen. Maar goeie herinneringen zou D'hoore er niet aan overhouden.

   

  D'hoore kwam ten val en wordt morgen geopereerd aan haar sleutelbeen. "Dit is hard om te stlikken met al die mooie koersen in het verschiet", treurt D'hoore. Vorig seizoen werd ze nog 8e in de Drentse Acht en later zou ze onder meer de Driedaagse Brugge-De Panne winnen en 2e worden in Gent-Wevelgem.