• home
 • video
 • pas verschenen

  WK wielrennen vindt in 2024 in straten van Zürich plaats

  " "

  Het meer van Zürich is een van de trekpleisters van de Zwitserse stad.

  De Zwitserse wielerbond organiseert het WK wielrennen op de weg in 2024 in Zürich. Dat maakte Swiss Cycling vandaag bekend.

  In september vorig jaar kende de internationale wielerunie UCI de wereldkampioenschappen op de weg in 2020 en 2024 aan Zwitserland toe. Voor 2020 was het WK-oord al bekend: voor het eerst doet het WK-peloton een Franssprekende regio van Zwitserland aan met Vaud en Valais.

   

  In 2024 opteerde de Zwitserse bond voor de Duitstalige regio en zo kwam Zürich uit de bus. Voor Zwitserland wordt het de 11e en 12e WK-organisatie. De laatste keer was in 2009, toen Cadel Evans in Mendrisio zegevierde.

   

  De wedstrijden in 2020 zullen voornamelijk plaatsvinden in de buurt van de Rhônevallei, in het hart van de Alpen en dicht bij de hoofdkwartieren van de UCI. Het parcours zal logischerwijze erg pittig zijn.

   

  Vier jaar later krijgen we meer van hetzelfde: in de buurt van Zürich moeten de renners zich een weg banen tussen de cols van de Jura en die van de Alpen.

   

  Ook in 1923, 1929 en 1946 was het WK in Zürich. In 1946 loste de Zwitser Hans Knecht op de slotklim onze landgenoot Marcel Kint. Rik Van Steenbergen mocht mee op het podium. In 1929 won met Georges Ronsse ook een Belg bij de elite.

   

  In 2019 is het WK in het Engelse Yorkshire, in 2021 is Vlaanderen aan de beurt. De WK's van 2022 en 2023 zijn nog niet toegewezen.