Ga naar de inhoud

Schelfhout verovert brons op de achtervolging op het WK paracycling

 do 14 maart 2019 22:50
Diederick Schelfhout
Het is de 6e medaille voor Diederick Schelfhout op een WK.

Op de openingsdag van het WK paracycling in Apeldoorn (Ned) heeft Diederick Schelfhout België meteen een eerste medaille bezorgd.

Diederick Schelfhout had in de kwalificaties de 4e tijd gereden, waardoor hij mocht aantreden in het duel voor brons op de achtervolging over 3 kilometer (C3). Schelfhout slaagde erin om nog een beetje op te schuiven en het brons wel degelijk naar hem toe te trekken.

 

"Het is altijd leuk om weer op het podium te staan", zegt Schelfhout. "Het wordt elk jaar moeilijker, het niveau wordt steeds hoger omdat er een nieuwe generatie aan het opkomen is. Na de kwalificaties konden we een beetje bijschaven. Mijn tegenstander Fin Graham start altijd heel snel, maar ik heb gewoon mijn eigen race gereden."

 

Het is Schelfhouts 6e medaille op een WK. Vorig nam hij 2 keer zilver mee van het WK in Brazilië. Schelfhout is wel meer een specialist van de kilometer, die morgen op het programma staat.

Interview met Diederick Schelfhout

Podiumceremonie met brons voor Diederick Schelfhout

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.