• home
 • video
 • pas verschenen

  Antwerp Giants dromen nu van Final 4: "Dat zou echt uniek zijn"

  Antwerp Giants

  Vorig weekend stond Roel moors (r) te blinken met de Beker van België.

  De kwartfinales hoeven niet het einde te betekenen voor de Antwerp Giants in de Champions League basketbal. "Voor Murcia zei ik dat we niet kansloos waren en dat herhaal ik nu", reageert coach Roel Moors na de sterke prestatie in de 1/8e finales.

  "Trots op mijn bende"

  Gisteravond knokten de Antwerp Giants zich voorbij de Spaase club Murcia naar de kwartfinales van de Champions League. "Ik mag opnieuw erg trots zijn op mijn bende. Zondag winnen we de Beker van België en nu brengen we dit. En dat in een moeilijke wedstrijd in moeilijke omstandigheden", reageert Roel Moors bij Sporza.

   

  "Murcia had de match grotendeels in handen, maar wij hadden het karakter om de ontmoeting in ons voordeel te beslissen."


  En dat met een jong team. Moors: "In het vierde kwart moesten we opboksen tegen een enthousiast Spaans publiek en een achterstand van 9 punten. De kwalificatie was weg en toch vonden mijn spelers de kracht om de match om te buigen."

   

  "En we zijn niet afhankelijk van enkele spelers", stipt de coach aan. "Elke keer stappen andere spelers naar voren. Neem nu Trevor Thompson. Hij speelde zondag niet in de bekerfinale, nu was hij beslissend."

  "En het is nog niet afgelopen"

  Met de Beker van België en een stek bij de laatste 8 in de Champions League beleven de Antwerp Giants een historische week. "We zetten een unieke prestatie neer", vindt Roel Moors.

   

  "In de Champions League zaten we bovendien in een zware groep. De top 4 van onze poule staat nu ook in de kwartfinales, dat zegt veel."

   

  In de kwartfinales treft de Belgische bekerwinnaar de Russische club Nizjni Novgorod. "We moeten dit koesteren, maar het is nog niet afgelopen", belooft de coach en gewezen spelmaker van de Antwerp Giants.

   

  "Voor Murcia zei ik dat we niet kansloos waren en dat herhaal ik nu. Favoriet ga ik ons niet noemen, maar mijn groep gelooft wel in de Final 4. En dat zou echt uniek zijn."

  VIDEO: Dunks van Bako en Thompson in Murcia