• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Barça-coach: "Messi blijft ons ook nog altijd verrassen"

  Barcelona stoot door in de Champions League na 5-1-winst tegen Lyon.

  Eén dag na de hattrick van Ronaldo pakt Lionel Messi uit met 2 goals en 2 assists.

  Eén dag na de prachtprestatie van Cristiano Ronaldo in de Champions League toverde zijn eeuwige rivaal Lionel Messi een gelijkaardig optreden op de mat. De vedette van Barcelona was tegen Lyon goed voor 2 goals en 2 assists. "Hij doet dingen die niemand anders kan", klinkt de lof.

  Sporza-voetbalcommetator Filip Joos had het gisterochtend voorspeld, toen hij de hattrick van Ronaldo met Juventus tegen Atletico Madrid toelichtte in De ochtend: "Messi zal antwoorden, denk ik." En zo geschiedde. 

   

  Bekijk de doelpunten uit Barcelona-Lyon op de UEFA-website.

   

  Na de 0-0 in Lyon ging de Argentijn van Barça in de terugmatch voorop in de strijd voor de kwalificatie voor de kwartfinales: het werd 5-1 in Camp Nou met 2 goals en 2 assists van Messi. Hij opende de score met een panenkapenalty en maakte na de rust de beslissende 3e goal na een run voorbij 4 verdedigers.

   

  De dag tevoren had Ronaldo zich met een 8e hattrick in de Champions League op gelijke hoogte gehesen van recordhouder Messi. Die liet tegen Lyon de kans op een 9e liggen: mogelijkheden genoeg kort voor en na de rust en ook op het eind. Maar hij koos ervoor om Piqué en Dembélé op het scorebord te zetten.

   

  Achteraf bleef de nummer 10 bescheiden over zijn impact: "We wilden van bij de aftrap onze wil opleggen. We speelden de bal snel rond en waren op ons best." De 5-voudige Wereldvoetballer van het Jaar kon sinds 2015 de Beker met de Grote Oren niet meer in de lucht steken, terwijl Ronaldo dat de voorbije 5 jaar 4 keer mocht doen. De Portugees won er 3 op een rij met Real en jaagt op een 4e met Juve.

   

  "Wat Cristiano Ronaldo en Juventus deden was ongelooflijk en een grote verrassing. Ik dacht dat Atletico sterker zou zijn, maar Juve walste over hen heen en Cristiano had een magische avond", loofde Messi.

   

  "Wij speelden heel goed in de eerste helft, maar maakten het onszelf even moeilijk na de 2-1 uit een standaardsituatie, maar gelukkig viel dan die derde goal. Elk team dat nu nog overblijft, is moeilijk. Ik kijk ernaar uit wie we zullen treffen."

  Lyon-coach: "Messi is bij momenten onstopbaar"

  Barça-coach Ernesto Valverde blijft in de running voor de treble (titel-beker-Champions League) en mag daarvoor zoals zo vaak Messi danken. Het lijkt evident wat de Argentijn doet, maar dat is het niet, beseft Valverde: "We kijken allemaal uit naar de Champions League, ook Messi. Hij legde een uitstekende prestatie op de mat, hij was ongelooflijk goed in verschillende aspecten: scoren, assists geven, balrecuperatie..."

   

  "Hoewel we het al gewoon zijn, blijft hij ons toch nog altijd verrassen. Je moet een grootse match spelen om 3 goals te maken tegen Atletico (over Ronaldo, red), maar Leo was vanavond ook buitengewoon."

   

  Lyon-trainer Bruno Genesio viel zijn collega bij: "Messi was in Champions League-modus. Hij doet dingen die niemand anders kan. Soms is hij gewoon onstopbaar. We deden wat we konden, maar op het vlak van spelniveau en motivatie is hij een genie en een van de beste spelers aller tijden."