• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Hummels blijft hopen op Mannschaft: "Wat als anderen zich blesseren?"

  " "

  Hummels werd same met Müller en Boateng aan de kant geschoven door bondscoach Löw.

  Bayern-verdediger Mats Hummels legt zich niet neer bij zijn vroegtijdige verwijdering uit de Duitse nationale ploeg. Een 10-tal dagen geleden schoof bondscoach Joachim Löw Hummels en zijn Bayern-ploegmaats Jérôme Boateng en Thomas Müller aan de kant.

  Müller reageerde kwaad, Hummels met ongeloof en onbegrip. Woensdag na de uitschakeling in de Champions League door Liverpool kwam die laatste er nog een keer op terug. "Ik sluit een terugkeer niet uit. Zo slecht zijn wij toch niet?"

   

   "Wij kunnen nog een paar seizoenen op het hoogste niveau aan. We wachten af wat er in de toekomst gebeurt, misschien bieden er zich wel mogelijkheden aan. Als er zich bij anderen blessures voordoen, zijn wij waarschijnlijk toch nog goed genoeg als er een EK voor de deur staat. Alles is mogelijk", besloot Hummels, die naar eigen zeggen nooit een selectie zou weigeren. "Voor Duitsland spelen, dat gaat boven alles."

   

  Duitsland is na een mislukt WK in Rusland, met een exit in de groepsfase, en een degradatie naar de B-divisie in de Nations League, op zoek naar een nieuw elan. Löw zet voor deze doorstart duidelijk in op verjonging en weerde de 3 routiniers.

   

  Het trio was jaren een vaste waarde bij de Mannschaft en veroverde in 2014 de Wereldbeker in Brazilië. Müller maakte sinds 2010 38 doelpunten in honderd interlands. Hummels, die ook zijn debuut vierde in 2010, kwam zeventig maal voor zijn land uit. Boateng was er al van 2009 bij en komt aan 74 wedstrijden.