• home
 • video
 • pas verschenen

  Goffin doet wat moet in zijn eerste Challengerwedstrijd in 4,5 jaar

  " "

  Voor het eerst in 4,5 jaar speelt Goffin een Challenger, om vertrouwen op te doen.

  David Goffin heeft zijn eerste uitje in het Challengertoernooi van Phoenix tot een goed einde gebracht. De Belg, nummer 21 van de wereld, klopte de Spanjaard Roberto Carballes Baena (ATP-111) in de 2e ronde met 6-1 en 6-4.

  Goffin raakt maar niet op dreef in 2019. Na zijn vroege exit in het toptoernooi in Indian Wells voegde hij - voor het eerst in 4,5 jaar - een Challengertoernooi aan zijn programma toe om vertrouwen op te doen.

   

  De eerste horde nam het eerste reekshoofd - vrij in de eerste ronde - gezwind. Hij moest in het derde spelletje 2 breakballen wegwerken, maar raakte daarna onder stoom in de eerste set. Onze 28-jarige landgenoot was superefficiënt: 2 breakballen voor betekenden ook 2 breaks en na 28 minuten stond de 6-1 op het bord.

   

  Toen Goffin in de 2e set naar 4-0 uitliep, begon zijn opslag plots te haperen. Carballes snoepte 2 keer de opslag van de Belg af en kwam tot 5-4 terug. Goffin rook het gevaar en maakte de match dan maar op love uit. Na 1 uur en 7 minuten mocht de Spanjaard inpakken.

   

  In de 1/8e finales wacht de 20-jarige Deen Casper Ruud (ATP-94) op Goffin. Ruben Bemelmans (ATP-145) was een tweede Belg op de hoofdtabel, maar hij verloor in de eerste ronde van de Rus Jevgeni Donskoj (ATP-122).

  Wickmayer gewipt in Mexico

  Yanina Wickmayer is ook al enkele maanden op zoek naar zichzelf. Teruggevallen op de ranking naar de 133e plaats ging onze 29-jarige landgenote eruit in de kwalificaties van Indian Wells.

   

  Ze zocht - net als Goffin - haar toevlucht tot een kleiner toernooi: in het 125.000 dollar-WTA-toernooi in Guadalajara werd de 2e ronde haar eindstation. Ze vocht voor wat ze waard was tegen de Tsjechische Kristyna Pliskova (WTA-90), maar moest na bijna 2 uur het hoofd buigen in 3 sets: 4-6, 6-,4, 7-6 (7/2). In de 3e set liet Wickmayer op een cruciaal moment een breakpunt liggen.