• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Schalke bedankt coach Tedesco, Huub Stevens neemt over

  Domenico Tedesco is niet langer coach van Schalke 04.

  Domenico Tedesco is niet langer coach van Schalke 04.

  Domenico Tedesco heeft twee dagen na de 7-0-pandoering in Manchester City zijn ontslag gekregen als trainer van Schalke 04. "Het was een moeilijke beslissing, maar we denken dat een ommekeer niet meer mogelijk was", laat de club weten.

  Domenico Tedesco, een Duitser met Italiaanse roots, was sinds begin vorig seizoen coach van Schalke 04. Veel adelbrieven als ex-speler of coach kon de nu 33-jarige trainer niet voorleggen, maar in zijn eerste seizoen loodste hij de club met goed voetbal wel naar de tweede plaats in de Bundesliga.

   

  Maar dit seizoen sloop er zand in de machine bij Schalke. De club kampeert al sinds het begin van het seizoen in de onderste regionen en Tedesco slaagde er maar niet in de motor weer helemaal aan de praat te krijgen. De 7-0-nederlaag bij Manchester City in de Champions League was voor het bestuur de spreekwoordelijke druppel.

   

  "Het was een moeilijke beslissing, want na de positieve resultaten van vorig seizoen hebben we Domenico Tedesco heel hoog zitten. Anderzijds mogen we niet blind zijn voor de negatieve spiraal waar we dit seizoen in zitten. We bedanken Domenico voor al het harde werk", laat de club weten.

   

  Schalke 04 heeft ook al een tijdelijke vervanger aangesteld. De 65-jarige Huub Stevens, een clubicoon van Schalke, zal komend weekend de honneurs waarnemen in de competitiewedstrijd tegen Leipzig. Voor Stevens is het zijn 3e ambtstermijn bij de club. In 1997 loodste hij Schalke naar de UEFA Cup, in 2001 en 2002 won hij de Duitse beker.

  Huub Stevens is niet aan zijn proefstuk toe als Schalke-coach.

  Huub Stevens is niet aan zijn proefstuk toe als Schalke-coach.