• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Ronaldo: de sprongkracht van een NBA-speler en de nek van een bokser"

  Afgelopen dinsdag leidde Ronaldo zijn ploeg met een hattrick naar de kwartfinales van de Champions League.

  Cristiano Ronaldo heeft dinsdagavond opnieuw 2 voorzetten binnengeknikt voor Juventus. Daarmee zit de Portugees al aan 123 kopbaldoelpunten. Volgens de voormalige Ierse spits Tony Cascarino en Gary Lineker is CR7 de beste kopbalspecialist ooit.

  Tony Cascarino heeft het in zijn column (The Times) over de knalprestaties van de vedette van Juve. Volgens de Ier heeft Ronaldo zich omgevormd van een dribbelvaardige vleugelspeler naar een kopbalspecialist in de zestien. 

  "Ronaldo heeft een variëteit aan kopbalsoorten in zijn repertoire. Krachtig springen met precisie, een subtiele knik naar de tweede paal of hoog springen vanuit een staande positie. Hij kan het allemaal", vertelt Cascarino.

  Ronaldo staat een klasse hoger dan iedereen die ooit het spel gespeeld heeft. Het bereik van kopballen die hij kan scoren, is buitengewoon.

  Tony Cascarino

  Cascarino was vooral onder de indruk bij het tweede doelpunt van Ronaldo tegen Atletico. "Hij viel bijna op de grond toen hij contact maakte met de voorzet van Cancelo. Terwijl hij onderweg was naar beneden kon hij toch nog zoveel vaart achter zijn kopbal zetten en Oblak verschalken", stelt Cascarino.

  Sprongkracht van 78 cm

  Door zijn lengte, techniek en lichaamsbouw kan de Portugees 78 centimeter hoog springen, 7 centimeter meer dan de gemiddelde NBA-speler.

   

  "Zijn postuur is doorheen de jaren aanzienlijk veranderd. Het valt op dat hij de laatste jaren veel aan zijn bovenlichaam heeft gewerkt waardoor hij energiek de lucht ingaat. Wanneer hij in de lucht is, komt hij niet snel naar beneden", schrijft voormalig Chelsea-spits Cascarino.

  "Als je daarbovenop naar zijn nek kijkt, is die enorm gespierd. Een krachtige nek is cruciaal voor het produceren van kracht op een kopbal. De nek van Ronaldo kun je vergelijken met die van een bokser".

  Op het EK in 2016 sprong Ronaldo 76 cm hoog tegen Wales.

  Lineker: "Ronaldo is beste kopper die ik al gezien heb"