• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Drama in de box: gloednieuwe elektrische racemotoren uitgebrand

  De garages in Jerez de la Frontera staan in lichterlaaie.

  Een zware brand heeft vannacht een kruis gemaakt over de wintertesten van het nieuwe MotoE-kampioenschap. Alle elektrische motoren zijn verwoest.

  Iets over middernacht brak er brand uit rond het racecircuit van Jerez de la Frontera in het zuiden van Spanje. De schade was enorm. De teams zagen hun gloednieuwe elektrische motor en ander materiaal in vlammen opgaan.

   

  "Het vuur heeft aanzienlijke schade en verlies veroorzaakt", klinkt het bij de MotoE-organisatoren. "Er is momenteel een onderzoek aan de gang om uit te zoeken hoe de brand is ontstaan. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen."

   

  De vraag is nu of het gloednieuwe MotoE-kampioenschap wel van start kan gaan. De eerste race staat op 5 mei in Jerez op het programma.

  Beelden van de brand:

  Veel blijft er niet over van de garages met de elektrische motoren.

  MotoE?

  MotoE is de elektrische tegenhanger van het populaire MotoGP-kampioenschap. In het eerste seizoen staan er 5 raceweekends op het programma: in Spanje, in Frankrijk, in Duitsland, in Oostenrijk en in San Marino.

   

  18 rijders hebben zich ingeschreven in de nieuwe racecategorie, Xavier Siméon is de Belgische vertegenwoordiger. Vorig jaar reed hij mee in de MotGP. De 29-jarige motard uit Brussel bengelde steevast achteraan.