• home
 • video
 • pas verschenen

  STVV: "Ze moeten ons 1 voor 1 neerleggen om ons uit PO I te houden"

  STVV

  STVV moet thuis winnen tegen Gent om Play-off I te halen.

  Zondag wordt in STVV-Gent beslist wie als laatste naar Play-off I mag. Bij STVV beginnen ze als underdog aan de match. "Het wordt een oorlog."

  Brys: "Voor Gent is het van moeten, voor ons van willen"

  "We hebben een goed parcours afgelegd, maar dat blijft alleen goed als we ons uiteindelijke doel ook halen en we met de grote jongens mogen meevoetballen", zegt STVV-coach Marc Brys.

   

  Van druk is volgens Brys geen sprake: "Voor hen is het van moeten, voor ons van willen. Het klopt dat Gent de beste ploeg was die we hier op Stayen hebben ontvangen dit seizoen (in de beker). Dat is goed voor hen, maar beter voor ons, want wij hebben daar lessen uit getrokken. De insteek is ook volledig anders."

   

  "We hebben ook heel wat intelligentie in het team, die moeten we gebruiken. We mogen dus niet hals-over-kop naar voren trekken. Anderzijds mogen we ook niet rekenen en moeten we hen naar de keel grijpen. Als we geklopt worden, hoop ik dat we op onze kwaliteiten geklopt worden. Dat zal dan even pijn doen, maar zal later draaglijker zijn."

  Verslag van STVV-Gent in de beker (1-3)

  Botaka: "We onthouden 1 ding van die nederlaag tegen Gent: wraak"

  "Ik denk dat dit de belangrijkste match uit mijn carrière wordt", zegt aanvoerder Jordan Botaka. "Als we winnen, zitten we erbij. Dat is al 10 jaar niet meer gebeurd voor STVV."

   

  "Het positieve is dat we thuis spelen. We kunnen thuis heel goeie cijfers voorleggen, hebben hier maar 1 keer verloren, tegen Genk. En in de beker toevallig tegen Gent. We hebben deze week nog beelden van die match bekeken. Het enige wat we daarvan meenemen is: wraak. We willen iets rechtzetten. Dat gevoel leeft bij iedereen in de groep."

   

  "Voor zo'n match ben je automatisch gemotiveerd, maar je moet ook zien dat je niet té veel geprikkeld wordt. Je moet een goeie balans vinden. Het mentale zal een grote rol spelen. Wie wil het het meest? Het wordt een oorlog. Ze zullen ons een voor een neer moeten leggen om ons uit Play-off I te houden."

   

  "Gent blijft natuurlijk een grote club, hun budget is een paar keer hoger dan het onze. Maar wij hebben dit seizoen wel beter voetbal laten zien, vind ik. Voor het begin van het seizoen had je gezegd: Gent haalt Play-off I en STVV niet. Maar nu we de kans krijgen om er toch bij te zijn, moeten we die met beide handen grijpen."

  Retro: Sportweekend in het spoor van Jordan Botaka

  De scenario's:

  • Gent wint: Gent speelt Play-off I
  • STVV wint: STVV naar Play-off I
  • gelijkspel: Gent speelt Play-off I