• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Barcelona moet Dembélé 3 à 4 weken missen met scheurtje in hamstring

  " "

  Dembélé valt de laatste 20 minuten in tegen Lyon en maakt nog de 5-1.

  Ousmane Dembélé heeft gisteren een scheurtje opgelopen in zijn linkerdij. De Franse vleugelspeler van Barcelona was onzeker met een verrekking voor het Champions League-duel tegen Lyon, viel toch in en scoorde. Maar dat verergerde zijn blessure: hij is 3 à 4 weken out.

  Door deze blessure is Dembélé sowieso out voor de interlands met Frankrijk, dat eind maart Moldavië en IJsland bekampt in de voorronde van Euro 2020.

   

  "Ousmane Dembélé heeft een spierscheuring in de biceps femoris van zijn linkerdij. Zijn afwezigheid wordt op 3 à 4 weken geschat", deelde Barcelona vanochtend na medisch onderzoek mee.

   

  Dembélé kwam in de 69e minuut in het veld voor Coutinho bij een 2-1-stand. 25 minuten later stond er 5-1 op het bord, de laatste goal maakte de Fransman op aangeven van Messi. De winger ziet zo enkele belangrijke duels aan zijn neus voorbijgaan: de Barcelonese derby tegen Espanyol op 30 maart, de topper tegen runner-up Atletico Madrid op 6 april thuis en mogelijk ook de heenmatchen in de kwartfinales van de Champions League op 9 of 10 april.