• home
 • video
 • pas verschenen

  Boete voor speler, levenslang stadionverbod voor "racistische" fans

  Russell Westbrook

  Russell Westbrook krijgt het aan de stok met twee mensen in het publiek.

  De Amerikaanse basketbalspeler Russell Westbrook is veroordeeld tot een boete van 25.000 dollar na een ruzie met twee toeschouwers. De fans zelf worden zwaarder gestraft, zij mogen zich nooit meer laten zien in een basketbalarena.

  Russell Westbrook kreeg het maandag aan de stok met aanhangers van Utah Jazz. Volgens de sterspeler van Oklahoma City werd hij racistisch bejegend.

   

  "De jonge man en zijn vrouw in de tribunes zeiden dat ik op mijn knieën moest gaan zitten, zoals we dat gewoon zijn", aldus Westbrook. "Dat geeft blijk van een totaal gebrek aan respect, met een racistische ondertoon."

   

  De fans ontkennen de feiten, maar kregen wel een levenslang stadionverbod wegens "buitensporige en denigrerende verbale beledigingen". Westbrook moet een boete van 25.000 dollar (22.129 euro) ophoesten voor bedreigingen aan het adres van enkele fans van Utah Jazz.

  De jonge man en zijn vrouw in de tribunes zeiden dat ik op mijn knieën moest gaan zitten, zoals we dat gewoon zijn.

  Russell Westbrook

  VIDEO: Westbrook bijt flink van zich af