• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Coach Schalke 04: "Grootste teleurstelling als coach, ik voel me vreselijk"

  Schalke-coach Tedesco

  Hoelang zien we Tedesco nog aan het werk bij Schalke 04?

  De spelers en supporters van Schalke 04 zullen de komende nachten nog vaak in paniek wakker worden, want hun nachtmerrie was gisteren even werkelijkheid. Een 0-7-pandoering en roemloos uit de Champions League. "Ik voel me vreselijk", aldus de Schalke-coach.

  Tedesco: "We zullen niet opgeven"

  In de Duitse Bundesliga beleeft Schalke 04 een horrorseizoen en staat het voorlopig op een 14e plek. In de Champions League kwam het thuis nog in de buurt van City in de heenmatch (2-3), maar gisteren werden de Duitsers helemaal uitgeperst tot de laatste druppel.

   

  De positie van Schalke-coach Tedesco lijkt dan ook steeds meer op een dun lintje te balanceren. "We zakten helemaal in elkaar. De druk die hier momenteel heerst, is de ergste die ik hier al meemaakte. Je kan je wel inbeelden hoe ik me voel: vreselijk. Het is de grootste teleurstelling in mijn carrière als coach", reageert de Duitse Italiaan na de de 0-7-nederlaag.

   

  "De eerste 30 minuten speelden we nog best goed, maar na de strafschop ging het niveau helemaal onderuit. Toen werden we helemaal overklast door ManCity. Nu is het tijd om deze wedstrijd uit onze hoofden te krijgen, maar één ding is zeker: we zullen niet opgeven. Als we niet meer in onszelf geloven, wie dan nog wel?"

  Guardiola: "We zijn nog maar tieners in de Champions League"

  "We zijn verheugd om in de kwartfinales van de Champions League te staan", klinkt het bij City-coach Guardiola na de monsterzege. "Vooral de laatste 15 minuten in de tweede helft waren we enorm goed: snel en dynamisch."

   

  Met drie assists in één CL-wedstrijd was Leroy Sané de eerste speler sinds Franck Ribery in maart 2012 die slaagde in dat kunstje. Toch was Guardiola niet volledig overtuigd. "Het was niet zijn beste wedstrijd. Na de eerste goal, ja, maar ervoor niet. Hij was niet agressief genoeg in de eerste 20 minuten. Maar je mag niet vergeten dat hij nog jong is. Na die 20 minuten was hij buitengewoon."

   

  "Als club zijn we nog tieners in het kampioenenbal. Onze beste prestaties zijn één halve finale en één kwartfinale. Je kan ons niet vergelijken met Real Madrid, Bayern München, Liverpool of Juventus, maar we zullen ervoor vechten."