• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Neymar riskeert schorsing en boete na sneer naar VAR op Instagram

  De post die Neymar duur kan komen te staan.

  De UEFA kon niet lachen om de opmerkingen die Neymar op zijn sociale media zette na de uitschakeling van PSG in de Champions League. "Go f*ck yourselves", zei de Braziliaanse superster onder andere. De UEFA opent nu een onderzoek. 

  Neymar stond geblesseerd aan de zijlijn toen Manchester United in de 94e minuut een penalty kreeg na een tussenkomst van de videoscheidsrechter. Rashford maakte vanaf de stip de 1-3 en knikkerde PSG zo uit de Champions League. Op Instagram ging Neymar stevig tekeer. 

   

  "Dit is een schande! De UEFA kiest vier mannen die niets kennen van voetbal om dan de beelden vertraagd te herbekijken. Dit kan nooit hands zijn, hoe maak je zelfs hands achter je rug? Go f*ck yourselves", schreef hij.

   

  De UEFA is naar aanleiding van die uitspraak nu een disciplinair onderzoek gestart. "We zullen hier te gepasten tijde over communiceren", klinkt het bij UEFA. Neymar riskeert alleszins een boete en een schorsing. 

   

  In het verleden werd bijvoorbeeld ook Serge Aurier al eens 3 matchen geschorst voor zijn uitlatingen op sociale media. Ook hij schold op Facebook een scheidsrechter de huid vol.