• home
 • video
 • pas verschenen

  Campenaerts na ploegentijdrit: "Geslaagd voor tussentijds examen"

  Tim Wellens en Victor Campenaerts

  Victor Campenaerts (met witte helm) voert zijn team aan in Italië.

  Victor Campenaers hoopt in de Tirreno-Adriatico de puntjes op de i te zetten voor zijn werelduurrecord. Hij is alvast tevreden over zijn gevoel na de ploegentijdrit. "Voor de 6e plek wilde ik op voorhand zeker tekenen."

  Na zijn stage in Namibië is Campenaerts met zijn ploegmaats naar de Tirreno getrokken voor een laatste echte test. "Ik ben tevreden met mijn gevoel vandaag", zei hij na de ploegentijdrit in Italië. Voor deze 6e stek wilden we zeker op voorhand tekenen."

   

  "Lotto-Soudal heeft geen grote traditie in het ploegentijdrijden, maar dankzij de komst van Kevin De Weert wordt er heel hard aan gewerkt. Dat werpt dan ook direct zijn vruchten af. De lekke band halverwege de tijdrit strooide serieus wat roet in het eten, maar toch slaagden we erin om nog 6e te eindigen."

   

  "De eerste ploegen hebben redelijk wat voorsprong genomen in het algemeen klassement, maar we zijn tevreden met het resultaat. Mijn trainer noemde het een tussentijds examen en ik denk dat ik zeker geslaagd ben."

   

  Half april volgt het grote examen voor Campenaerts. Dan doet 's werelds nummer 3 in Mexico een gooi naar het werelduurrecord.