Ga naar de inhoud

COUNTDOWN: Nog (maar) 500 dagen tot Tokio 2020

 di 12 maart 2019 16:35
Olympische pictogrammen
Sporters en schoolkinderen stellen de nieuwe pictogrammen voor.

Over 500 dagen is het zover, want op 24 juli 2020 beginnen de Olympische Zomerspelen. Ze vinden plaats in Tokio, dat zich al volop aan het voorbereiden is. 

De Olympische Spelen komen dichterbij. Dat wil zeggen dat er toch al het een en ander op poten staat. Zo zijn vandaag, uitgerekend 500 dagen voor het evenement van start gaat, de nieuwe pictogrammen bekendgemaakt.

 

Bij elke sport en de vijf nieuwe sporten hebben de pictogrammen een nieuwe gedaante gekregen. Elke editie van de Spelen worden de pictogrammen bijgewerkt in kleur, grootte, vorm ...

De nieuwe pictogrammen:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Prachtige erfenis"

Voor Japan zijn de pictogrammen een belangrijk deel van de Olympische Spelen. Het waren namelijk de Japanners die ze destijds geïntroduceerd hebben.

 

"De sportpictogrammen zijn officieel voor de eerste keer gebruikt op de Spelen in Tokio in 1964. Japanse designers hebben deze prachtige erfenis gecreëerd", zegt ontwerper Masaaki Hiromura. 


"Met dat uitgangspunt wilden we voor Tokio 2020 een moderner design dat zich verbindt met atleten, dynamiek en de beweging van de spieren. Maar toch willen we het simpel houden", besluit de ontwerper.

De '500 days'-caravan

Vandaag werd ook het 'Tokio 2020 Caravan'-project gelanceerd. Dat project sluit aan bij het thema van de Spelen in Tokio, namelijk de 'wederopbouw'.

 

De bedoeling van de bus is om naar de drie gebieden te rijden die het ergst getroffen zijn door de tsunami en aardbeving van 2011. Bij elke stop worden er activieiten georganiseerd voor kinderen.

Op de bus zijn de twee mascottes van de Spelen al te zien. De blauwe is de mascotte voor de Olympische Spelen, de roze voor de Paralympische Spelen. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Enkele foto's van de voorstelling: