• home
 • video
 • pas verschenen

  Thomas liet zich na de Tour gaan: "Ik ging de weegschaal zelfs uit de weg"

  Geraint Thomas.

  Geraint Thomas op de persbabbel voor Tirreno-Adriatico.

  Geraint Thomas (Sky), vorig jaar winnaar van de Ronde van Frankrijk, beschikt stilaan weer over zijn goeie benen. De Brit heeft het gevecht tegen de kilo's gewonnen, maar past alvast voor de Ardense klassiekers.

  "Ik was echt wel dik"

  Geraint Thomas genoot vorig jaar dubbel en dik van zijn eindzege in de Tour. "Ik was echt wel dik", blikte de Welshman aan de vooravond van Tirreno-Adriatico terug op de maanden na zijn gele trui in Parijs.

   

  "Ik ging de weegschaal zelfs uit de weg: als ik in de spiegel keek, wist ik al voldoende. Maar kijk, ik keer stilaan terug op mijn niveau, net zoals mijn gewicht. Dat schommelt nu rond de 71 kilogram."

   

  "Ik heb goed gevierd en ik heb geen spijt van die vele weken waarin ik van mijn zege genoten heb."

   

  "Het overkomt me misschien maar één keer in mijn carrière en het was misschien wel de laatste koers die ik op mijn palmares kon brengen. Daar moet je dus van profiteren."

  Ik heb na de Tour goed gevierd en ik heb geen spijt van die vele weken waarin ik van mijn zege genoten heb.

  Geraint Thomas

  "Geen Amstel, Waalse Pijl en Luik"

  Door de Ronde van Italië werd al een streep getrokken, maar ook de Ardense klassiekers sneuvelen. "Na Tirreno-Adriatico trek ik op stage naar Tenerife. Dan volgt de Ronde van het Baskenland en wellicht de Ronde van Romandië."

   

  "Ik rijd de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik niet. Dat was eerst het plan, maar het is beter om in lange blokken te trainen. Maar ik keer zeker terug naar die koersen of naar andere klassiekers. Maar voorlopig blijft het enkel bij de Strade Bianche in dit voorjaar."