• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Lou Williams passeert vader Curry als bankzitter met meeste NBA-punten

  " "

  Lou Williams maakt 34 punten in de 140-115-zege van de Clippers tegen Boston.

  LA Clipper Lou Williams mag zich vanaf nu de man met de meeste NBA-punten als invaller noemen. Williams kwam van de bank tegen Boston en maakte 34 punten, goed voor een totaal van 11.154 punten als invaller. Daarmee steekt hij Dell Curry voorbij, de vader van Stephen (Golden State) en Seth (Portland).

  Williams kwam al voor de 8e keer dit seizoen tot 30 of meer punten en allemaal sinds 28 december. Hij had een belangrijk aandeel in de 5e opeenvolgende zege van de Clippers, die Boston met 140-115 naar huis stuurden.

   

  De 32-jarige guard wist dat hij 28 punten nodig had om Dell Curry voorbij te steken, die van eind jaren 80 tot begin jaren 2000 11.147 punten maakte vanaf de bank. "Als zesde man de kans krijgen om dit te realiseren is iets speciaals", reageerde een trotse Williams. "Ik bleef agressief spelen en mijn shots gingen er de voorbije wedstrijden makkelijk in." Hij verbeterde het record met 9'53" op de klok in het 4e quarter.

   

  De Celtics likken ondertussen hun wonden: het is de eerste keer in zijn zes jaar als Boston-coach dat Brad Stevens zoveel punten tegenkrijgt en voor Boston is het nog maar de 4e keer sinds 1990 dat ze 140 punten of meer moeten slikken in een reguliere match.

  Tweets en beelden van het record: