• home
 • video
 • pas verschenen

  Kazachstan neemt verdediging van langlaufer op: "Poltoranin dopeerde zich niet"

  " "

  Aleksej Poltoranin werd vorige maand opgepakt bij een dopingrazzia op het WK noordse ski.

  De regering van Kazachstan neemt het op voor een langlaufer die vorige maand bij de dopingrazzia op het WK noordse ski opgepakt werd. De minister van Sport zegt dat Aleksej Poltoranin geen verboden middelen gebruikte, hoewel hij wel de betrokken dokter bezocht.

  Poltoranin, die zijn land al 4 olympische en 2 WK-medailles bezorgde, werd samen met 4 andere langlaufers opgepakt bij "Operatie Aderlass" op verdenking van sportieve fraude. Een Duitse dokter en 2 Oostenrijkse wielrenners worden ook beschuldigd van dopingmisbruik.

   

  "Godzijdank dopeerde Poltoranin zich niet", citeert de Tengri-nieuwswebsite de minister van Sport van Kazachstan. "Maar hij ging wel naar de dokter in Duitsland en gaf bloed." Aristanbek Moechamedjoeli voegde eraan toe dat "de regerening maatregelen neemt om de straf te verzachten en de atleet niet aan zijn lot over te laten".

   

  De Duitse en Estse autoriteiten voeren eveneens een onderzoek naar de dopingbeschuldigingen.