• home
 • video
 • pas verschenen

  Werplinten van supporters kosten RC Genk 1.000 euro

  De Genkse fans gooiden met linten tegen Antwerp.

  De Genkse fans gooiden met linten tegen Antwerp.

  RC Genk heeft van de Geschillencommissie van de voetbalbond een boete gekregen van 1.000 euro. Genk krijgt die straf omdat supporters tijdens de wedstrijd tegen Antwerp projectielen op het veld gegooid hadden.

  De feiten dateren van 24 februari, toen de topper tussen Genk en Antwerp in de Luminus Arena op een doelpuntenloos gelijkspel eindigde. Limburgse supporters gooiden tijdens die match met werplinten.

   

  Het Bondsparket eiste 2.500 euro, maar daar kon KRC Genk niet mee leven en de club vroeg hoogstens een boete met uitstel. Hoewel de Geschillencommissie erkende dat het werpen van linten geen wedstrijdverstorende of levensbedreigende feiten zijn, werd toch een effectieve geldstraf van 1.000 euro opgelegd. Genk kan nog in beroep gaan tegen dat vonnis.