• home
 • video
 • pas verschenen

  "Een coach moet na een nederlaag alles kunnen verdragen. Dat kon Gert Verheyen niet"

  Vorige woensdag hield Gert Verheyen het voor bekeken als coach van KVO.

  Gert Verheyen trok er vorige week (voor de buitenwereld) totaal onverwacht de stekker uit als coach van KV Oostende. De analisten van Extra Time betuigden gisteren hun diepste respect voor die drastische beslissing.

  Gert Verheyen debuteerde in de zomer van 2018 als hoofdtrainer van KVO. Zo'n 8 maanden later gooide hij zijn kap na een 5 op 30 zelf over de haag, 

   

  "Elke coach leeft van zijn resultaten. Je kunt blijven wachten op een kentering, maar als je als coach diep van binnen zelf niet meer echt gelooft dat het nog kan omslaan, blijft er niet veel keuze over", verklaarde Verheyen zijn beslissing.

   

  De analisten van Extra Time gooiden het onderwerp-Verheyen maandagavond nog eens op tafel.

   

  "Ik vind het ongelofelijk knap van Gert dat hij zelf durft op te stappen. Daar heb ik veel respect voor. Want trainer zijn is een heel harde stiel, zeker in België. Je wordt hier zoals het vuilnis buiten de deur gezet", zei Arnar Vidarsson.

   

  "Gert heeft aangegeven: "Als we geen handvol versterkingen halen met het oog op volgend seizoen, dan worden wij Lokeren." Dan moet je sterk in je schoenen staan om te zeggen: ik stap zelf op."

   

  Marc Degryse: "Gert kon geen toneel spelen tegenover zijn spelersgroep."

   

  Jan Mulder: "Ik heb Gert in zijn eerlijkheid dingen horen zeggen over de prestaties en kwaliteit van zijn spelers waarvan ik dacht: "Ach, Gert, misschien moet je een beetje liegen, in het belang van je ploeg."

   

  Degryse: "Dat zit niet in hem, Jan."

  "Een uur na de match zijn nog 3 spelers ontgoocheld"

  Vidarsson: "Als trainer moet je je spelers beschermen. Je kunt in de buitenwereld niet gaan verkondigen dat je spelers sukkelaars zijn. Niet dat Gert dat gedaan heeft, hoor..."

   

  "Als trainer is het je job om elke week opnieuw die knop om te draaien. Hij moet de spelers zeggen: "Vergeet de wedstrijd van het weekend, we beginnen opnieuw".  Tja..."

   

  Degryse: "Klopt. En dat ging niet meer. Dat is keihard."


  Mulder: "Na een nederlaag klampte ik me als speler vast aan mijn trainer. Die moet dan werkelijk alles kunnen verdragen. Maar dat kon Gert niet."

   

  Filip Joos: "Ik denk dat trainers nu bijna het gevoel hebben: er zijn een uur na de match nog 3 spelers ontgoocheld. De andere 12 rijden naar huis en zetten wat r&b-muziek op."


  Degryse: "Gert was na een nederlaag het meeste ontgoocheld van allemaal."