• home
 • video
 • pas verschenen

  Campenaerts klaar voor eerste competitiekilometers: "Ga geen zotte dingen doen"

  Victor Campenaerts.

  Tirreno-Adriatico begint morgen met een ploegentijdrit.

  Victor Campenaerts (Lotto-Soudal) begint vanaf morgen aan de enige koers die hij zal afwerken voor zijn aanval op het werelduurrecord. Onze landgenoot neemt deel aan Tirreno-Adriatico: "Ik heb deze Tirreno nodig om nog wat beter te worden."

  "Fijn om weer bij de ploeg te zijn"

  Midden april valt Victor Campenaerts (27) in Mexico het werelduurrecord aan. Voor de Lotto-Soudal-renner aan die onderneming begint, rijdt hij de komende dagen in Tirreno-Adriatico zijn eerste competitiekilometers.

   

  "Ik heb deze Tirreno nodig om nog wat beter te worden", zegt Campenaerts. "Maar pas op, ik zal hier geen zotte dingen doen. Ik zal mijn remmen misschien toch wat sneller dichtknijpen dan in andere koersen."

   

  "Het is wel fijn om weer bij het team te zijn", die bijna twee maanden in Namibië op stage ging. "Je kan wat grapjes maken op training en samen eten. Dat is gewoon plezant, opnieuw in een team zijn. Ik voel me goed en kijk uit naar de Tirreno, die begint met een ploegentijdrit. We willen het hier beter doen dan vorig jaar, toen het team 16e werd."

   

  "De ploegentijdrit is nog altijd niet onze specialiteit, maar we zijn wel sterker geworden op dat vlak. We hebben er alleszins met het team hard op getraind, Kevin De Weert heeft daar ook veel tijd in gestoken en hopelijk plukken we daar woensdag de vruchten van. Ik denk dat we op een goede dag, een superdag, wel mogen dromen van top vijf. Dat zou fantastisch zijn."

  "Ik hoop dat ik niet val"

  Op 27 maart vertrekt Victor Campenaerts naar Mexico. In Parijs-Nice vallen de renners als vliegen. "Ik weet dat aan een koers risico's verbonden zijn. Ik hoop dat ik niet val."

   

  "Ik zal hier geen risico's nemen. Ik doe dat trouwens bijna nooit. Ik ben niet echt een lefgozer en het zou weleens kunnen dat ik wat sneller in de remmen knijp."