• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Verbist: "Vanaf de 15e minuut geen contact tussen scheidsrechter en VAR"

  Het feestje van Samatta ging niet door.

  Een nieuwe speeldag in de Jupiler Pro League, een zoveelste discussie over de VAR. In Racing Genk-Lokeren was er een technisch probleem. Scheidsrechtersbaas Johan Verbist probeerde in zijn wekelijkse analyse duidelijkheid te scheppen.

  Racing Genk leek gisteren tegen Lokeren kort voor de rust op voorsprong te klimmen, maar de scheidsrechter en zijn assistenten hadden niet gezien dat het schot van Genk-spits Ally Samatta over de doellijn was. De VAR was gisteren geen reddingsboei, want door een technisch probleem kon de videoref niet ingrijpen.

   

  Scheidsrechtersbaas Johan Verbist: "Tijdens de opwarming van de scheidsrechter bleek er een communicatieprobleem te zijn met de VAR.  De aanwezige technicus heeft geprobeerd om dit euvel zo snel mogelijk op te lossen, maar is daar niet in geslaagd."

   

  "Daarop werd er overgeschakeld naar het back-upsysteem (walkie-talkie), dat goed werkte. Het afgekeurde doelpunt van Genk voor buitenspel in de 7e minuut werd namelijk bevestigd door de VAR."

   

  "Na verloop van tijd is echter deze communicatie ook uitgevallen en ondanks verschillende pogingen tot herstel kon het probleem niet opgelost worden. Hierdoor was er tijdens Genk-Lokeren vanaf de 15e minuut geen contact tussen de scheidsrechter en de VAR."

   

  "Het enige wat men nagelaten heeft, is beide teams, het publiek en de pers op de hoogte brengen dat de VAR uitgevallen was. Dat werd pas duidelijk net voor de rust bij het niet-toegekende doelpunt van Ally Samatta."