• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Rutten vindt Zetterbergs uitspraak over Verschaeren ongepast

  "Ik vind dat je jonge spelers niet moet zeggen wat ze moeten doen."

  Yari Verschaeren is volop de harten van de Anderlecht-fans aan het veroveren. Toch is er nog werk aan de winkel voor de 17-jarige middenvelder. Zo vindt Pär Zetterberg dat Verschaeren meer de lange bal moet hanteren, weliswaar tot verbazing van hoofdtrainer Fred Rutten.

  Tijdens de persconferentie na de overwinning tegen KV Kortrijk legde een journalist het item-Verschaeren op tafel.

   

  "Verschaeren was weer geweldig vandaag. In een interview eerder in het weekend had Pär Zetterberg gezegd dat hij graag zou hebben dat Verschaeren wat meer lange ballen geeft. Ben je het daar mee eens?", vroeg de journalist aan trainer Fred Rutten.

   

  "Neen", antwoordde Rutten zonder een seconde nadenken. "Daar verschillen wij van mening. Ik ben het er absoluut niet mee eens."

   

  "Ik vind dat je jonge spelers niet moet zeggen wat ze moeten doen. Jonge spelers moet je laten ontplooien met de kwaliteiten die ze hebben. Al het andere zal in de toekomst wel gebeuren."

   

  "Ik leg mijn spelers nooit op wat ze moeten doen. Zeker niet aan toptalenten, want die hebben dat van zichzelf. Het bevreemdt me eigenlijk dat een grote speler (Zetterberg, red) dat zo publiekelijk zegt. Dat verbaast me een beetje."

  "Verbaasd"

  "Verbaast het je of stoort het je?", wilde Peter Vandenbempt weten.

   

  Rutten: "Neen, storen niet. We leven in een continent waar een mening vrij gegeven mag worden."

   

  "Maar ik denk dat als je onderdeel bent van het geheel, dat je dan soms gepast moet omgaan met wat je publiekelijk verkondigt. Dus was ik wel verbaasd."

  Rutten op de persconferentie over Zetterberg: