• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Herlings bergt hoop op wereldtitel al op: "Zal moeilijk worden om me te motiveren"

  Jeffrey Herlings staat nog een tijdje aan de kant.

  Er is in het WK motorcross nog maar één manche gereden, maar titelverdediger Jeffrey Herlings gooit nu al de handdoek. De Nederlander brak een tijdje geleden zijn voet en zal nog enkele GP's missen. "Ik mag in mijn handjes knijpen dat het me in totaal slechts drie maanden zal kosten."

  De Nederlandse wereldkampioen Jeffrey Herlings (24) brak in januari zijn voet op training. Hij miste begin deze maand de GP van Argentinië en zal nog een tijdje met nul punten achter zijn naam blijven staan. Zijn revalidatie zal nog zeker tot eind april duren, waardoor Herlings nog minstens drie GP's zal missen.

   

  "Er kan dus een groot kruis door die wereldtitel", zegt de titelverdediger bij de NOS. "Mijn voet was echt lelijk gebroken. Zo erg dat het maar de vraag was of het wel helemaal goed zou komen."

   

  "Voor mij is het nu dus het belangrijkste dat het goed herstelt, want ik wil mijn voet nog langer gebruiken. En ik mag in mijn handjes knijpen dat het me in totaal slechts drie maanden zal kosten."

   

  "Het was mijn eigen fout", vertelt Herlings over de val op training. "Ik ben zelf gevallen en kan niemand iets verwijten. Mensen zeiden dat ik misschien wat minder hard moest trainen, maar ik ben toch doorgegaan. En soms gaat dat ook goed, want vorig jaar leverde dat 17 zeges op in 19 races."

   

  "Maar het is nu alsof ik de sinaasappel helemaal heb uitgeperst en daardoor weer een wereldtitel heb vergooid. Dat voelt als falen. Ik ben er in ieder geval niet trots op."

   

  Herlings zou in mei zijn rentree kunnen vieren. "Het is lastig om te accepteren dat ik dan alleen maar meedoe voor dagsuccessen en het zal moeilijk worden om me te motiveren voor races zonder hoofddoel."

  Het is lastig om te accepteren dat ik dan alleen maar meedoe voor dagsuccessen en het zal moeilijk worden om me te motiveren voor races zonder hoofddoel.

  Jeffrey Herlings