• home
 • video
 • pas verschenen

  Zidane keert terug naar Real Madrid: "Een geweldige uitdaging"

  "Zizou" begint aan zijn tweede ambtstermijn bij Real Madrid.

  Coup de théâtre bij Real Madrid: Zinédine Zidane wordt er opnieuw T1. Zidane was na vorig seizoen vertrokken bij Real, maar krijgt de Madrileense club in crisis weer onder zijn hoede. Hij tekende tot juni 2022.

  Dat Real Madrid een turbulent seizoen beleeft, is een understatement. Zinédine Zidane kondigde eind mei vorig jaar verrassend zijn afscheid aan als T1 bij Real Madrid na bijna drie succesvolle jaren.

   

  Real Madrid trok na een flinke soap Spaans bondscoach Julen Lopetegui als vervanger aan, maar eind oktober werd zijn boek al dichtgeklapt. Ex-speler Santiago Solari promoveerde daarna naar het A-team en kreeg het volle vertrouwen van het Real-bestuur, maar de tussenpaus heeft desastreuze weken achter de rug.

   

  "De Koninklijke" verloor 2 keer op een rij tegen Barcelona (in de beker en in de competitie) en Real werd in de Champions League verrassend gewipt door Ajax. Spaanse media kondigden vanmiddag al aan dat Real Zidane weer aan boord zou halen en vanavond werd het nieuws bevestigd.

   

  Enter Zidane (hij tekent tot 2022), exit Solari dus. "We waarderen het werk van Solari en onderstrepen de toewijding die hij altijd in dit huis getoond heeft", luidt de mededeling. Zidane wordt vanavond nog voorgesteld in Bernabeu. 

  Een overzicht van de carrousel:

  Zidane: "Ik wil deze club weer brengen waar ze thuishoort"

  "De beste coach in de wereld is terug bij Real Madrid", kondigde voorzitter Florentino Perez "de verlosser" aan. "Iedereen in deze club is blij dat je terug bent. Jij belichaamt de grootheid van deze club."

   

  "Ik ben blij dat ik terugkeer naar mijn thuis. Ik ben nooit ver weggeweest, want ik woon hier", vulde Zinédine Zidane aan. "Ik wil deze club weer brengen waar ze thuishoort."

   

  "Ik ben vorig seizoen vertrokken omdat er verandering nodig was. Dat was voor iedereen nodig, ook voor de spelers. Ik heb goed gerust, maar ik keer terug na een telefoontje van de voorzitter."

   

  "Ik houd van hem en van deze club. Als ik na enkele maanden al dat telefoontje gekregen zou hebben, dan zou het anders geweest zijn. Maar nu wil ik weer hier zijn."

   

  Real kende sinds het vertrek van Zidane een flinke vormdip. "Als je veel gewonnen hebt, dan kan dat gebeuren. We willen in de resterende competitiematchen zo goed mogelijk presteren en daarna zien we wel."

   

  "Ik kijk uit naar dit tweede project. Het is een geweldige uitdaging. Ik verwijt niemand iets. Mijn voorgangers Lopetegui en Solari wilden het zo goed mogelijk doen. We moeten nu alleen maar vooruit kijken."

  Ik kijk uit naar dit tweede project. Het is een geweldige uitdaging. Ik verwijt niemand iets. Mijn voorgangers Lopetegui en Solari wilden het zo goed mogelijk doen. We moeten nu alleen maar vooruit kijken.

  Zinédine Zidane

  "Ronaldo? Daar moeten we vandaag niet over praten"

  Cristiano Ronaldo en zomertransfers: die twee onderwerpen werden uiteraard ook aangesneden op de persvoorstelling. "Of Ronaldo ook zal terugkeren? Dat is vandaag niet het onderwerp."

   

  "We kennen Cristiano en we weten wat hij voor deze club gedaan heeft, maar vandaag moeten we hier niet over praten."

   

  "Ik denk ook niet aan transfers. Het is nu belangrijk om weer bij deze club te zijn en ik denk enkel aan de komende 11 wedstrijden. We hebben nog tijd om naar al de rest te kijken."