• home
 • video
 • pas verschenen

  Lotto-Soudal rekent op Wellens en Benoot in Tirreno: "Willen er meteen staan in ploegentijdrit"

  Tiesj Benoot en Tim Wellens willen vanaf woensdag hoge ogen gooien in Tirreno-Adriatico. "We moeten voortdurend aandachtig blijven om elk mogelijk secondeverlies te vermijden", blikt ploegleider Bart Leysen vooruit.

  Leysen: "Benoot en Wellens zo goed mogelijk naar finish brengen in heuveletappes"

  Vorig seizoen verraste Tiesj Benoot door 4e te eindigen in de Tirreno. Hij hield toen klassementstoppers zoals Adam Yates en Mikel Landa net achter zich.

   

  En ook in de komende editie legt Lotto-Soudal zijn boontjes te week op Benoot én Tim Wellens. "Tijdens de drie heuvelachtige ritten verwacht ik dat een fel uitgedunde groep telkens om de ritzege zal strijden", zegt ploegleider Bart Leysen.

   

  "Het komt erop aan om Tiesj Benoot en Tim Wellens  in die etappes zo goed mogelijk naar de finish te brengen. Zij kunnen allebei goed uit de voeten op zulke lastige aankomsten."

  "Openen met een goede ploegentijdrit"

  Maar Lotto-Soudal wil niet enkel in de heuveletappes bij de les zijn. "In deze editie van de Tirreno wordt elke seconde belangrijk. We moeten constant aandachtig blijven om elk mogelijk secondeverlies - door eventuele breuken in het peloton - te vermijden", zegt Leysen.

   

  Met Victor Campenaerts brengt Lotto-Soudal ook zijn toptijdrijder aan de start. "De ploegentijdrit op de eerste dag wordt een belangrijke afspraak. Vorig jaar eindigden we daarin ontgoochelend 16e."

   

  "Nu willen we er meteen staan in de ploegentijdrit zodat onze twee leiders de Tirreno goed kunnen inzetten. De afsluitende individuele tijdrit wordt een laatste belangrijke opgave in de eindstrijd.”

  De selectie van Lotto-Soudal

  • Tiesj Benoot
     
  • Victor Campenaerts
     
  • Carl Fredrik Hagen (Noo)
     
  • Jens Keukeleire
     
  • Tomasz Marczynski (Pol)
     
  • Tosh Van der Sande
     
  • Tim Wellens