• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Gezien in het buitenland: een lege VAR-kamer, kindervriend Van Persie en sneeuwellende

  De lege VAR-kamer in Spanje, Robin Van Persie met mascotte en sneeuwval in Hannover.

  Afgelopen voetbalweekend werd er niet enkel gevoetbald in de Belgische eerste klasse. Er viel ook heel wat te beleven elders op de wereld. Wij bundelden enkele opmerkelijke momenten.

  Lege VAR-kamer in Valladolid

  De VAR werd in het leven geroepen om discutabele voetbalfases minder controversieel te maken. In Spanje speelde dit weekend Real Madrid op het veld van Real Valladolid. De thuisploeg kwam op voorsprong maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Wanneer de regie een beeld uit de VAR-kamer wou tonen, bleek dat er niemand zat.

   

  Later werd duidelijk dat de regie een beeld liet zien uit een verkeerde kamer. De wedstrijd tussen Valladolid en Madrid werd gevolgd vanuit een andere VAR-kamer.

  Van Persie komt met jongetje in de nek het veld op

  Robin Van Persie liet zich zaterdagmiddag van zijn beste kant zien. De spits van Feyenoord nam een jongetje die meeliep als mascotte op de schouders en kwam zo het veld op. De mooie daad haalde niet veel uit want de Rotterdammers speelden 1-1 gelijk op het veld van Vitesse.

  Geen sneeuwpret voor Hannover 96

  In Duitsland speelde Hannover 96 vorige vrijdag thuis tegen Bayer Leverkusen. Wat meteen opviel was de hevige sneeuwval tijdens de wedstrijd. De thuisploeg was blijkbaar aangeslagen aangezien ze na een halfuur spelen al een achterstand hadden opgelopen van 2 doelpunten.

   

  In de 33e minuut leek Hannover zich te herpakken en maakte Genki Haraguchi (bijna) de aansluitingstreffer. Maar de sneeuwval zorgde ervoor dat de bal net voor de doellijn stil kwam te liggen, waardoor Leverkusen kon uitvoetballen.