• home
 • video
 • pas verschenen

  IAAF hertekent Diamond League, onduidelijk of Brussel nog finale krijgt

  " "

  De Memorial geldt al jaren als 1 van de 2 finales van de Diamond League, maar die toekomst is onzeker.

  De internationale atletiekbond IAAF wil vanaf 2020 de Diamond League, een serie van de belangrijkste atletiekwedstrijden met ook de Memorial, anders aanpakken. De basisprincipes zijn goedgekeurd: 12 in plaats van 14 meetings, 24 in plaats van 32 disciplines, geen afstanden boven de 3.000m.

  De nieuwe formule is erop gericht om alles aantrekkelijker en bevattelijker te maken voor het grote publiek. Er vallen 2 meetings af, welke is nog niet bekend.

   

  Voortaan zal het seizoen ook niet meer eindigen met 2 finales, maar met 1 finale.

   

  De Ivo Van Damme-Memorial in Brussel ontving samen met Zürich al jaren een finalemeeting. Het is niet duidelijk of in de nieuwe plannen de finale in Brussel is. De IAAF heeft nog niets verteld over het waar en wanneer van de eindstrijd.

   

  Nog opvallend is dat het aantal disciplines van 32 naar 24 gaat en dat er geen plaats meer is voor afstanden verder dan 3.000 meter.

   

  Om nog meer publiek te lokken wil de IAAF verder inzetten op beleving via sociale media en gaat het nog meer sommige disciplines naar een locatie buiten het stadion halen. Zo was er in Brussel de laatste jaren al het kogelstoten op de Grote Markt.