• home
 • video
 • pas verschenen

  "De piramide bij Lokeren is zo dun geworden dat het niet werkbaar is"

  Lokeren is dit seizoen de rode lantaarn.

  In Extra Time is Arnar Vidarsson (40) maandagavond teruggekomen op de degradatie van Lokeren. Vidarsson werd dit seizoen op het trainerskerkhof als assistent buiten de deur gezet. "Er zijn bijna geen mensen meer om beslissingen te nemen", analyseert hij de teloorgang.

  Lokeren weet al even dat het zich sportief niet zal redden. Arnar Vidarsson maakte het niet meer mee in de dug-out, want eind januari werd hij geschrapt van de loonlijst.

   

  "Of de degradatie pijn in het hart doet? Absoluut. Lokeren is de club van mijn hart. Je voelde het wel aankomen. Ik heb het ook meegemaakt bij Cercle Brugge voor het tijdperk met Monaco."

   

  "Je kunt je één of twee keer redden, maar de derde keer ga je eruit als je geen structuur hebt in de club. Voorzitter Roger Lambrecht heeft 25 jaar fantastisch werk geleverd, maar de piramide van de structuur in Lokeren is zo dun geworden dat het niet meer werkbaar is. Er zijn bijna geen mensen meer om beslissingen te nemen."

   

  Technisch directeur Willy Reynders werd in augustus al weggestuurd. "Hij was de laatste strohalm. Hij was de connectie tussen de spelers en het bestuur en tussen de trainer en het bestuur. Hij kon de voorzitter een beetje rustig houden in moeilijke momenten."

   

  "Lokeren heeft zeven trainers gehad in vier jaar. Je kunt nooit iets opbouwen. Een trainer komt binnen, haalt vier spelers en drie spelers vliegen buiten. Zes maanden later is die trainer weg. Er komt dan een nieuwe coach en die doet hetzelfde. Er zit geen balans in de spelerskern. Uiteindelijk ga je er dan uit, hoe jammer dat ook is."