• home
 • video
 • pas verschenen

  20-jarige benadert mythisch wereldrecord, maar wind blaast te hard

  De Cubaan Juan Miguel Echevarria heeft afgelopen weekend opzien gebaard in het verspringen. In eigen land vloog hij 8m92 ver, 3 centimer minder dan het 28 jaar oude wereldrecord van Mike Powell. Maar doordat er te veel rugwind was, werd de sprong niet gehomologeerd.

  Vorige zomer gooide Juan Miguel Echevarria al hoge ogen. Met 8m68 sprong niemand verder dan de 20-jarige Cubaan. Op de Diamond League in Stockholm deed hij nog straffer: 8m83. De verste sprong in 23  jaar. Maar door 2,1 meter rugwind per seconde telde de poging niet als recordpoging.

   

  Gisteren was de wind opnieuw spelbreker. In Havana landde Echevarria in de zandbak na 8m92. Op amper 3 centimeter van de Amerikaanse verspringer Mike Powell. Maar deze keer was er 3,3 meter per seconde rugwind. 

   

  Wat als de 20-jarige Cubaan progressie blijft boeken en de rugwind geen roet in het eten gooit? Een naam om te onthouden dus, die Juan Miguel Echevarria.

  Retro: Het mythische wereldrecord verspringen van Mike Powell uit 1991