• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Dopingzondaar: "Wou de kloof dichten en maakte daarbij een reuzegrote fout"

  Max Hauke

  Max Hauke doet zijn verhaal.

  De Oostenrijkse langlaufer Max Hauke heeft op televisie zijn dopinggebruik opgebiecht. "Ik wil iedereen mijn excuses aanbieden", sprak de 26-jarige atleet, die op heterdaad betrapt werd tijdens het wereldkampioenschap.

  "Ik zag maar één oplossing: doping"

  Twee weken geleden gingen de beelden van Max Hauke de wereld rond. De Oostenrijkse langlaufer onderging net een illegale bloedtranfusie toen de politie binnenviel in zijn hotel.

   

  Gisteravond deed Hauke, samen met ploegmaat Dominik Baldauf, zijn verhaal op de openbare Oostenrijkse televisie. "Bij de junioren had ik veel talent. Op de WK's eindigde ik als zesde, zevende of achtste", vertelde Hauke. "Er was dus nog een kloof en uiteindelijk zag ik maar één oplossing: doping."

   

  "Ik zou me graag bij jullie excuseren. Ik besef dat ik een reuzegrote fout gemaakt heb, maar ik kan de klok niet terugdraaien."

  Max Hauke

  Max Hauke wordt op heterdaad betrapt.

  "Nu zou ik zeggen: "Max, doe dat niet""

  Hoeveel en hoe vaak Max Hauke zich gedopeerd heeft, wil hij niet kwijt in het openbaar. "Of er een dopingsysteem was? Ik heb gezien dat je met doping de kloof quasi kan overbruggen", antwoordde de langlaufer.

   

  "Hoe iemand anders dat doet of over de andere verdachten ga ik me niet over uitspreken. Voor mij was doping het middel om erbij te horen. Het liefst zou ik terugkeren naar het WK en tegen mezelf zeggen: "Max, doe dat niet.""

   

  Kijk hieronder naar de biecht van Max Hauke: