• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ex-bolletjestrui Barguil loopt halswervelbreuk op, sleutelbeenbreuk bij Uran

  Warren Barguil.

  Barguil zal een tijdje in de lappenmand liggen.

  De tweede rit in Parijs-Nice heeft slachtoffers geëist. Veel klassementsmannen verloren tijd door het waaierfestijn, maar voor Warren Barguil (Arkéa Samsic) is het verdict nog veel erger. De Fransman kwam zwaar ten val en zal weken aan de kant staan. En ook Rigoberto Uran (EF Education First) deelde in de klappen.

  Warren Barguil (27) kwam na 60 kilometer ten val in de tweede rit van Parijs-Nice. De Franse klimmer verloor enkele minuten het bewustzijn, maar kon uiteindelijk naar het ziekenhuis afgevoerd worden. Daar werd een tweevoudige breuk van de tweede halswervel vastgesteld. Barguil zou zo'n acht weken buiten strijd zijn.

   

  Die lange inactiviteit is een streep door de rekening van Arkéa Samsic, dat met de bolletjestrui van 2017 een belangrijke troefkaart verliest in de strijd voor een wildcard voor de Tour de France. De Franse ploeg zal de komende weken dus vooral moeten rekenen op André Greipel.

   

  Bij EF Education First was er ook een flinke tegenvaller. Kopman Rigoberto Uran liep een sleutelbeenbreuk op bij een smak. Ook Gorka Izagirre, Mark Cavendish, Maxime Bouet en Louis Meintjes moesten de koers verlaten.

  De updates van beide ploegen: