VIDEO: regisseurs Vanaken en Kums, keeper Godeau en boze Harbaoui

  Vanaken en Kums waren goed bij schot.

  De 29e speeldag in de Jupiler Pro League is verleden tijd. Wat moet u onthouden? Hans Vanaken en Sven Kums namen hun teams op sleeptouw, de mooiste goals van de speeldag droegen een (voormalig) Genks watermerk en ook Bruno Godeau en Hamdi Harbaoui lieten zich opmerken.

  Vanaken en Kums zijn de uitblinkers

  Hans Vanaken heeft zijn Gouden Schoen nog wat extra glans gegeven met twee goals en een assist. Vanaken was niet de enige Gouden Schoen die vanavond schitterde voor zijn ploeg. Ex-laureaat Sven Kums zorgde er met twee goals voor dat paars-wit zeker is van Play-off I.

  Vanaken: 2 goals en 1 assist tegen Eupen (0-4)

  Kums: 2 goals tegen Kortrijk (2-0)

  Bekijk de pareltjes van Maehle en Nastic

  De knappe goal van Joakim Maehle betekende een wereld van verschil voor Racing Genk. Maehle was niet de enige Genkse speler die vanavond scoorde. Bojan Nastic, Genk-huurling in loondienst bij Oostende, scoorde een pareltje tegen AA Gent. De goal van Nastic leverde, in tegenstelling tot die van Maehle, geen overwinning op.

  Harbaoui zonder om te kijken richting de kleedkamer

  Op de Freethiel stond er nog weinig op het spel. Hamdi Harbaoui daarentegen maakt nog altijd jacht op de Gouden Stier. Momenteel staat de teller van de Tunesiër op 16, dat zijn er 4 minder dan Mbwana Samatta. Toen Essevee-coach Dury Harbaoui een halfuur voor het einde van de wedstrijd van het veld haalde, ging de spits rechtstreeks naar de kleedkamer.

  Godeau houdt STVV van de zege met ultieme redding op de lijn

  STVV heeft niet kunnen winnen en daar zat Bruno Godeau voor iets tussen. De Moeskroense verdediger hield STVV van de overwinnig met een ultieme vliegende redding. Godeau heeft er dus voor gezorgd dat STVV volgende week thuis tegen Gent de klus moet klaren.

  Mister Michel verwarmt zich met een dekentje

  Chevalier eet een hapje en moet het dan van tussen zijn tanden halen