• home
 • video
 • pas verschenen

  Grote Prijs Monseré afgelast door stormwind: "Lotto-renner waaide in gracht"

  Geen GP Monseré vandaag.

  Code oranje heeft ook gevolgen voor de sportevenementen in België. De Grote Prijs Monseré in Roeselare is afgelast door de winderige weersomstandigheden.

  Voorzitter GP Monseré: "Dranghekken en panelen waaiden weg"

  Door de stormwind in startplek Aalter werd beslist om de start van de GP Monseré te verplaatsen naar Roeselare, waar nog 6 lokale rondes van 19,1 km op het menu stonden.

   

  Maar aangekomen in Roeselare besliste de organisatie na overleg om de wedstrijd af te gelasten. "Dat is met pijn in het hart", zegt Rino Vandromme, voorzitter van de GP Monseré.

   

  "Om de veiligheid van de renners te garanderen konden we niet anders dan de wedstrijd af te gelasten."

   

  "Toen Lotto-Soudal de lokale ronde aan het verkennen was, is een renner in de gracht gewaaid. Ook dranghekken en panelen waaiden weg."

  Nuyens: "Veiligheid kon niet worden gegarandeerd"

  De Grote Prijs Monseré was normaal de openingskoers van de Bingoal Cycling Cup, de Beker van België wielrennen die volledig te zien is op Sporza.

   

  "Het was een moeilijke, maar verstandige beslissing om de openingskoers af te gelasten", zegt Nick Nuyens. "Ik heb zelf ook met de auto rondgereden op de plaatselijke ronde. Door de wind hangen er vlaggenmasten tegen de elektriciteitspalen. De politie zei dat de veiligheid niet kon worden gegarandeerd."

   

  "Enkele ploegen hadden ook al het parcours verkend. De ploegleiders kwamen ons zeggen dat het niet veilig was om rond te rijden met de fietsen bovenop de auto."

  Vandromme (GP Monseré): "Het was niet te doen: er was al een renner van Lotto in de gracht gewaaid"

  De wielerkaravaan moest verhuizen van Aalter naar Roeselare

  In Roeselare werd beslist om de race af te gelasten

  Nog meer koersen afgelast

  De GP Monseré is niet de enige wielerwedstrijd die vandaag werd geannuleerd door het stormweer. In eigen land werd ook de Omloop van de Westhoek bij de vrouwen afgelast. Ook de Grand Prix de Lillers (Frankrijk) en de Dorpenomloop in Rucphen (Nederland) vallen in het water door de wind.