• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandoorne sprokkelt eerste punten in Formule E dankzij pole, maar haalt einde niet

  Stoffel Vandoorne (HWA Racelab) heeft de 0 weggeveegd in de Formule E. In de GP van Hongkong veroverde hij de polepositie, goed voor 3 punten. Maar door problemen met zijn aandrijfas moest hij de handdoek gooien tijdens de race. Ook D'Ambrosio (Mahindra Racing) gaf op en is weer leider af.

  Mechanische pech nekt Vandoorne in strijd voor podium

  Op het natte circuit in Hongkong zoefde Stoffel Vandoorne voor het eerst in zijn carrière naar de polepositie in de Formule E.

   

  Onze landgenoot was dolblij, want dankzij die pole veroverde hij ook automatisch zijn eerste 3 punten in de elektrische tegenhanger van de Formule 1.

   

  Vandoorne streed lange tijd voor het podium, tot hij halfweg plots stilstond door problemen met zijn aandrijfas. Verderrijden was niet meer mogelijk. Vandoorne zat op dat ogenblik in 4e stelling.

   

  Zijn ploegmaat Gary Paffett, de DTM-kampioen, haalde de finish wel en eindigde 8e. Ook goed voor zijn eerste punten.

  D'Ambrosio verliest leiding in stand door botsing

  De zege in Hongkong was een prooi voor de Zwitser Edoardo Mortara. De Brit Sam Bird kwam eigenlijk als eerste over de eindstreep. Maar omdat Bird Lotterer had aangetikt, werd hij teruggezet naar de 6e plaats.

   

  Bird snoept wel de leidersplaats af van Jérôme D'Ambrosio. Onze landgenoot botste samen met ploegmaat Wehrlein op de Braziliaan Nasr en moest de strijd al na 2 rondes staken. In de stand moet D'Ambrosio (2e) nu 1 luttel punt toegeven op leider Bird. 

  Vandoorne: "Rollercoaster aan emoties"